Beneficis del exercicis hipopressius en esportistes

running-hipopresiuEls exercicis hipopressius són coneguts per la majoria de nosaltres pels seus beneficis en la dona, sobretot després d'haver estat mare. Són un treball preventiu o de millora en patologies uroginecològiques, com ara incontinència urinària i prolapse ( baixada ) d’orgàns pelvians ( bufeta, matriu o recte ).

Però no només l’embaràs i el part són factors de risc lesional. Algunes activitats esportives intenses també generen situacions d’augment de pressió abdominal i poden desembocar en patologies tant en homes com en dones, com per exemple la incontinència urinària derivada d'un afebliment del periné. Algunes activitats esportives de risc són el córrer amb intensitat - per l’impacte repetitiu amb el terra i pel desgast físic provocat per hores d’entrenaments i curses -, la gimnàstica esportiva, el bàsquet o el tenis i el padel, així com el ciclisme - per la compressió del “sillín” al sòl pèlvic i la càrrega de treball.

Un programa adequat d’exercicis hipopressius pot prevenir-nos lesions a llarg termini o millorar les ja presents. A més, cal recordar que els exercicis hipopressius realitzen no només un treball postural i de tonificació abdominal i del sòl pelvià, sinò que fan un gran treball respiratori, per la qual cosa ajuden a l’esportista a millorar la seva capacitat respiratòria i el seu rendiment esportiu. Darrerament molts esportistes recorren a aquesta tècnica per superar les seves marques.

Per tant, oblidem-nos que els exercicis hipopressius són només per dones. Esportites, acosteu-vos i conegueu tots els beneficis que els hipopressius poden aportar-vos en la vostra activitat diària!

Col·laboradors

Nordic Walking Gironaisepgirona

Contacta

Espai Salut
Centre de teràpies naturals

Sant Dionís, 45
Salt (Girona) 17190
Telfs. 972 40 18 51
658 82 02 24
info@espaisalut.cat

logoespaisalut

Download Freewww.bigtheme.net/joomla Joomla Templates Responsive