L'ús de l'acupuntura es normalitza en la societat

who-logo1Les teràpies naturals, i en particular l'acupuntura, rep cada cop un major reconeixement per part de les autoritats sanitàries. Aquesta acceptació és paral·lela al creixement sostingut de l'ús d'aquestes teràpies entre la població, no ja com a últim recurs sinó com a primera opció a l'hora d'escollir tractament. Encara hi ha algunes reticències fruit del desconeixement i d’algunes pràctiques fraudulentes. Diferents països estan portant a terme una regulació per protegir els pacients de fraus i potenciar la formació i la professionalització del sector de les teràpies naturals, com ja succeeix a Alemanya, Regne Unit o Austràlia. A Catalunya s'ha reclamat en diverses ocasions una legislació específica que encara no s'ha aprovat.

Recentment, l'Organització Mundial de la Salut va publicar un estudi amb una extensa llista de patologies que, segons els estudis clínics, milloraven o desapareixien amb l’aplicació de tractaments d'acupuntura. Aquests informes avalaven així els beneficis de l'acupuntura sobre altres tractaments en diferents patologies, sense que això signifiqui reemplaçar la relació amb el metge ni la medicina convencional.

En concret, l’acupuntura aporta beneficis en malalties respiratòries com els refredats comuns, la sinusitis i l'asma. És beneficiosa també en patologies gastrointestinals com l'úlcera duodenal crònica, l'estrenyiment i la diarrea, el color irritable o la gastritis, entre altres. També intervé en patologies neurològiques, com cefalees i migranyes, sobre les seqüeles d'accidents vasculars o la paràlisi facial. Millora els símptomes de malalties oculars com la conjuntivitis o els ulls secs, així com afeccions a la boca. Alleugereix especialment el dolor de queixal o la gengivitis. És especialment indicada per tractar el colze de tenista, la ciàtica i la lumbàlgia. Els desordres psicosomàtics com l'insomni, la fatiga i l'estrès se solen resoldre amb acupuntura, així com afectacions a la pell, èczemes i psoriasis. I ara, nous estudis apunten a l'acupuntura com a una fórmula molt eficaç en determinats casos d’infertilitat o per reduir els índexs de cesàries en els parts.

L’extensió i la diversitat de les patologies que inclou la llista de l'OMS senyala la capacitat de l’acupuntura per tractar problemàtiques de salut des de perspectives i en àmbits molt diversos. L’acceptació de l’acupuntura creix entre la població i això significarà a mitjà termini una normalització, tant de la seva pràctica com de la professionalització i especialització dels terapeutes.

Col·laboradors

Nordic Walking Gironaisepgirona

Contacta

Espai Salut
Centre de teràpies naturals

Sant Dionís, 45
Salt (Girona) 17190
Telfs. 972 40 18 51
658 82 02 24
info@espaisalut.cat

logoespaisalut

Download Freewww.bigtheme.net/joomla Joomla Templates Responsive