Combatre d'estrès i l'ansietat amb tècniques naturals

Combat l'estrès i l'ansietat a Espai SalutL’inici del curs escolar, el treball, la rutina, les presses, els compromisos... La dinàmica dels mesos de tardor pot generar quadres d’estrès en persones amb un alt ritme d’activitats al llarg del dia. De fet, cada cop hi ha més gent diagnosticada d'ansietat i estrès físic i emocional. Sovint l’estrès ens provoca que ens sentim ansiosos, furiosos o frustrats; l'ansietat es manifesta amb símptomes com por, desassossec o preocupació elevada, a vegades infundada o magnificada.

Les situacions de canvi sobtades – propis d’aquests mesos després de l’estiu – l'acceleració del ritme de vida, determinats fàrmacs o fins i tot la renúncia a substàncies addictives poden ser motor de quadres d’ansietat i estrès, alguns dels quals poden portar la persona a la depressió. Aquests símptomes tenen diferents manifestacions, com ara augment del ritme cardíac, respiració ràpida, sudoració, tremolors o mareigs. Ens sentim cansats, perdem la concentració, ens enfadem amb major facilitat o podem perdre el desig sexual.

L'ansietat es mostra més amb dones que en homes, però es pot identificar en totes les edats. Els trastorns d'ansietat tenen com a conseqüència, segons els casos, malestar, irritabilitat, cansament físic i mental, falta de memòria, insomni o inquietud injustificada, a més de disfuncions orgàniques, dolors intestinals, desregulacions del sistema digestiu, ulceres...

L'Organització Mundial de la Salut reconeix que l'acupuntura, l'auriculopuntura i la dietoteràpia són teràpies molt eficaces per tractar aquestes diferents afeccions (OMS 2013). Equilibren de nou les energies del nostre cos i ajuden a afrontar les situacions que motiven els episodis d'estrès. A més, són complementàries amb altres tècniques. Informa’t i planteja’t eliminar definitivament els efectes de l'estrès i l'ansietat per sentir-te més bé amb tu i amb els altres.

Col·laboradors

Nordic Walking Gironaisepgirona

Contacta

Espai Salut
Centre de teràpies naturals

Sant Dionís, 45
Salt (Girona) 17190
Telfs. 972 40 18 51
658 82 02 24
info@espaisalut.cat

logoespaisalut

Download Freewww.bigtheme.net/joomla Joomla Templates Responsive