Solucions a la incontinència urinària durant la menopausa

manteniment hipopressius espai salutHi ha moltes persones que tenen petites pèrdues d'orina en tossirm, esternudar, riure o aixecar pesos. És el que es coneix com incontinència urinària d'esforç (IUE) En molts casos, les persones que ho pateixen eviten anar a llocs públics (cinema, concerts, excursions,... ) per por a no arribar a temps al lavabo, i això ho atribueixen al fet de fer-se gran.

La dona quan envelleix, i amb l'arribada de la menopausa i els canvis hormonals que aquesta provoca, perd to i força muscular. El sòl pèlvic es debilita, i el periné (musculatura encarregada del tancament de l'orifici per on surt l'orina) se'n ressent i deixa de funcionar correctament. És molt habitual que aquest mal funcionament provoqui les pèrdues d'orina i la inseguretat que aquestes comporten per afrontar els hàbits quotidians. 
Si a aixó s'hi sumen altres factors que afavoreixen l'aparició de la incontinència urinària, com ara embarassos i parts, tos crònica, restrenyiment, intervencions quirúrgiques de la zona abdominal o pelviana, infeccions d'orina repetitives, pràctica d'esports d'impacte... encara és major el risc de patir-ho.

Per això, és una bona opció intentar millorar-ho o solucionar-ho assistint al grup obert de gimnàs que ofereix Espai Salut, en el qual s'informa de les causes d'aquesta patologia, s'aprenen i es posen pràctica diferents exercicis ( consciència corporal, Kegel, hipopressius, ...) i es comparteixen uns bons hàbits  i consells per millorar i normalitzar la rutina diària.

Nordic Walking Gironaisepgirona